Blog The secret behind The Secret

The secret behind The Secret

01/04/2022


Het geheim van manifesteren

Veel mensen hebben wel eens gehoord van De Wet van Aantrekking en van het woord Manifesteren. Voor mijzelf hing er jarenlang een soort vage spirituele sluier omheen, waardoor ik het links liet liggen.

Gelukkig kwam het jaren later op mijn pad!

Wat ik veel mensen nog steeds hoor zeggen is: Gewoon positief denken en dan komt dat wat je wilt vanzelf naar je toe.

Niets is minder waar.

Misschien denk je jezelf ook suf, positief dan ;-) en heb je de conclusie getrokken dat die Wet van Aantrekking voor jou niet werkt.

Ook niet waar.

De Wet van Aantrekking is een universele wet, het is natuurkunde. Als je iets laat vallen, valt het naar beneden en niet omhoog. Water wordt ijs als het vriest en zo werkt de Wet van Aantrekking ook, of je er nu in gelooft of niet.

Maar vaak doorlopen we het manifestatieproces, terwijl we ons niet bewust zijn van hoe die Wet van Aantrekking werkt. Maar wat denk je dat er kan gebeuren als je wél gaat begrijpen hoe die wet werkt? Yep, dan kun je die in je voordeel kunt gebruiken.

En dat is wat ik in deze blog wil bereiken. Dat je je bewuster wordt en daarmee nieuwe handvatten krijgt om jouw manifestatieproces bewuster te doorlopen, zodat de uitkomsten voorspelbaar worden!

Ik pretendeer niet volledig te zijn, dat gaat me niet lukken, maar ik kan je wel helpen het overzicht te krijgen zodat je op een bewustere manier naar jezelf en je resultaten gaat kijken.

Er zijn eigenlijk 4 aspecten die belangrijk zijn en die 4 beïnvloeden elkaar onderling.

Hier komen ze:

Stap 1: Willen

Het is van belang dat je vanuit je ziel en met passie een doel stelt van iets dat jij wilt bereiken. Je moet het zo graag willen, dat het bijna een obsessie is, maar zónder in de energie van gebrek te komen (beseffen dat je het helaas nog niet hebt). En deze stap vereist veel helderheid. Stel dat je een nieuwe baan wilt. Dat is niet echt specifiek. Wat wil je écht, waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat voor soort baan? Bij wat voor soort bedrijf, met hoeveel mensen, wat voor sfeer, hoeveel salaris, hoeveel reistijd?

Stap 2: Denken

Ja, hier komt het positief denken in beeld. Dit gaat over het visualiseren van je doel met positieve gedachten erbij… alleen, hier houdt het verhaal niet op!

Stap 3: Voelen

Het visualiseren en de positieve gedachten uit stap 2 zijn niet genoeg. Het is nodig dat je in elke vezel van je lijf voelt hoe goed het is als je datgene wat je graag wilt zou hebben. Het is heel belangrijk dat je innerlijke weerstand wegwerkt.

Met andere woorden, als jij een nieuwe baan wilt, dan kun je die visualiseren en positief bij denken, maar als je tegelijkertijd zoiets hebt van ‘dat is niet voor mij weggelegd’, of twijfelt ‘dat zal MIJ wel niet gebeuren’… denk je dan dat die baan dan gemakkelijk op je pad komt? NEE!

Het is absoluut noodzakelijk dat het willen, denken en voelen elkaar complementeren en versterken. Dus bijvoorbeeld dat je écht die baan wilt (met zoveel mogelijk specifieke informatie) en dat je denkt én voelt dat je die baan meer dan waard bent, dat je het kan, dat je talenten daar volledig tot uitdrukking komen, dat die baan voor jou is weggelegd, dat het mogelijk voor jou is om die baan te hebben. Als er twijfel is, is er geen energetische afstemming. In feite zou je kunnen zeggen dat je dan minder magnetisch wordt voor je doel.

Deze stap van het voelen wordt zwaar onderschat en er is innerlijk werk voor nodig om energetisch goed afgestemd te raken.

Dan de laatste stap.

Stap 4: Geïnspireerde actie nemen!

Daarmee bedoel ik dat als de energie van het willen, denken en voelen op elkaar is afgestemd er ook een afgestemde actiestap nodig is. Dus vraag je intuïtie wat jij kunt doen om dat wat je wilt mogelijk te maken en luister naar eventuele ingevingen.

Wellicht betekent het een connectie bellen bij dat leuke bedrijf, een ad interim plek accepteren zodat je de ervaring op kunt doen, zodat je jezelf stretcht en je je verlangen kunt versterken. En misschien is het een 'affirmatie' herhalen waarmee je jezelf magnetisch maakt voor het behalen van je doel.

Het manifestatieproces werkt altijd, of je je er bewust van bent of niet. En je krijgt de beste resultaten als je -als het ware- alvast in de energie stapt van je toekomstige zelf, alsof je doel al gerealiseerd is.

Werk consequent aan deze vier stappen (bij voorkeur met een journal) en je zult merken dat er 'toevalligheden' op je pad gaan komen, dat er flow gaat ontstaan!

Wil je meer de diepte in? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief op www.andreahoogendoorn.nl

Liefs,
Andrea


Search


My Products Available Products
Pages
Sign In

Sign In Details

Forgot Password