Is je ziel moe?

In een Faceboekgroep waar ik actief in ben, trok iemand de conclusie dat haar ziel moe was. Er zat een filmpje bij met 10 redenen waarom je ziel moe kan zijn. Dat was geen oppepper kan ik je vertellen… om depressief van te worden! Hoewel ik het gevoel herken, besefte ik dat ik echt een hele andere kijk heb op onze ‘ziel’ en ‘zielszaken’.

 

Ik geloof namelijk helemaal niet dat je ziel moe kan zijn. De reden dat je moe bent, is mijns inziens juist gelegen in het feit dat je te weinig verbonden bent met je ziel en onvoldoende connectie hebt met wie we werkelijk bent. En daar mag wat gebeuren. Straks meer daarover.

 

Misschien heb jij ook wel het gevoel dat je ziel moe is, vroeger zou ik dat ook gezegd kunnen hebben, dus no offense. Het gevoel begrijp ik helemaal! Zo kun je ervaren dat je geen energie hebt, dat je je onbegrepen voelt, nergens zin in hebt. Misschien pep je jezelf nog op en ga je naar een feestje maar daar voel je je 'niet in the mood', of zelfs een outsider. Alsof het leven zich naast jou voltrekt en jij er geen deelgenoot van bent. Na een goede nachtrust kun je moe wakker worden en negatieve gedachten hebben als: het heeft allemaal geen zin, geen nut, etc etc. Done that, been there...

 

Ik zou je graag mijn visie willen schetsen, misschien dat het resoneert en je iets nieuws brengt.

 

Mijn visie

Je ziel is (het verlengde van) je essentie, je ware identiteit. Het is een lichte, luchtige energie die vrij, blij en gemakkelijk voelt. Die energie wil dolgraag door je leven stromen om alles tot groei en bloei te brengen!

 

Wat is het probleem?

De energiestroom van onze ziel naar ons fysieke tastbare bestaan komt onderweg allerlei blokkades tegen:

  • een gesloten hart (gevoed vanuit angst)
  • belemmerende gedachten (ik kan het niet, ik verdien het niet)
  • zware gevoelens (angst, schuld, schaamte, verdriet).

 Energie wil stromen en zoekt altijd de weg van de minste weerstand. En die blokkades die we in de loop van ons leven hebben opgeworpen, fungeren als een dam. Met die dam houd je dus zelf die energiestroom tegen. De energiestroom stopt en dáár word je moe van.

 

Wat moet er gebeuren?

Om terug te komen op je ziel en je verbinding met je ware zelf. Als jij zielsgelukkig wilt worden en dat wilt ervaren in je dagelijks leven, dan is het een voorwaarde dat je jouw zielsenergie de ruimte geeft om te stromen. Dat betekent dat je alle weerstand los mag gaan laten zodat je energie jou de overvloed en het geluk kan brengen waar je zo naar verlangt.

 

Concreet betekent dit dat je voor beweging mag gaan zorgen, zodat de dam steen voor steen wordt afgebroken en de energie weer kan stromen:

  • kies positieve gevoelens (compassie, liefde, vrede voor zijn gevoelens die je frequentie verhogen)
  • kies positieve gedachten (ik kan het, ik mag het, ik verdien het, etc)
  • volg je hart (leer te luisteren naar en te vertrouwen op je intuïtie, doe meer dingen die je leuk vindt)

Misschien ervaar je dat er voor jou e.e.a. in de weg staat, dat er angst is om je hart te volgen, dat er weerstand is in je gedachten en je gevoel. Blijf er niet in hangen, je doet jezelf er geen plezier mee!

 

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn om jouw energiestroom weer op gang te brengen.

 

Ook hier kan natuurlijk weerstand op zitten  Weet dat ik je graag verder help bij jouw zoektocht naar je geluk, de keuze is aan jou.

 

Liefs,

Andrea  

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0