Helderheid creëren

Regelmatig zoom ik bewust even uit om meer helderheid te creëren.

Want weet je:

 

Als je datgene wat je wilt zelf niet helder voor je ziet, dan kan het ook niet ontstaan!

 

Zo zijn er 4 punten belangrijk als je zaken helder wilt krijgen, over wat voor onderwerp dan ook:

 

1. Helderheid over je overtuigingen

Wat geloof je over het onderwerp, of over jezelf? Kun je het, of kun je het niet? Met andere woorden: heb je bekrachtigende overtuigingen of belemmerende overtuigingen? Je overtuigingen bepalen in welke richting je je acties zult sturen en liggen aan de basis van je succes.

 

2. Helderheid over je visie

Je visie gaat over het ideaalplaatje dat je wilt bereiken. Hoe wil je dat dit gebied van je leven eruit ziet / voelt? Wat doe je als je je visie bereikt hebt? Kun je je in gedachten al een levendig beeld vormen en voel je je goed over elk detail?

 

3. Helderheid over je doel, je missie

Dit gaat over de redenen achter je visie, over je waarom, over jouw kernwaarden. Waar krijg je energie van? Waar kom jij je bed voor uit? Wat motiveert je om je visie te bereiken? Wat win je als je je visie bereikt en wat verlies je als je die niet bereikt?

 

4. Helderheid over je strategie

Je strategie gaat over de specifieke acties die jou van hier naar je doel zullen brengen. Hoe ga je zorgen dat je visie werkelijkheid wordt? Welke gewoonten en actiestappen moet je implementeren? Wat is het unieke recept voor jouw visie?

 

De sleutel tot groei, is dat je deze helderheid creëert, zodat je bewust elke dag een stap dichter naar je doel kunt zetten en naar het leven dat je wilt leiden. Misschien worstel jij met een bepaald doel dat je maar niet bereikt. Check dan eens op welke punten je verbetering aan kunt brengen.

 

Heb je er hulp bij nodig? Ik ondersteun je graag bij jouw proces!

Boek hier een geheel vrijblijvend en verhelderend gesprek.

 

Liefs, Andrea

Reactie schrijven

Commentaren: 0